Het belang van goede isolatie

Isoleren is dé oplossing om warmteverlies via de vloer, gevel of dak tegen te gaan. Het resulteert in een betere klimaatbeheersing in de woning, die hierdoor in de zomer koeler zal blijven en gedurende de winter warmer zal zijn, maar met minder stookkosten. Een comfortabele en energiezuinige woning, waar je op lange termijn veel profijt van hebt! Ook scheelt het milieuvervuiling omdat je minder CO2 uitstoot.

Isolatie draagt niet alleen bij aan energiebesparing, het heeft ook een geluidswerende werking. Overlast van drukke wegen, vliegverkeer, spoorwegen, bedrijvigheid en van buren of medebewoners wordt aanzienlijk gereduceerd.

Wanneer is een isolatie-investering rendabel voor een woning?

Een woning verliest warmte via ramen en muren, via het dak en via de vloer van de begane grond. Indien één of meerdere van deze oppervlakten niet, of slecht is geïsoleerd, is het raadzaam om dit aan te pakken.

Isolatie is met name interessant als de woning is gebouwd vóór 1975, omdat er voor deze tijd slechts beperkt isolerende maatregelen zijn verwerkt in uw woning. Er valt dan veel winst te boeken om de woning energiezuiniger te maken, op diverse gebieden. Is uw woning voor 1930 gebouwd, dan heb je waarschijnlijk geen spouwmuur, deze dateren doorgaans vanaf 1929. Hierdoor verlies je veel warmte via de gevel, maar daar vallen wel enkele oplossingen voor aan te dragen.

Oplossingen zijn ook rendabel indien:

  • De woning (deels) voorzien is van enkel glas.
  • Voorzien is van oude kozijnen; deze kunnen niet voorzien worden van dubbel glas en laten tocht door / warmte ontsnappen door rot (houten kozijnen), of het ontbreken van thermische onderbreking (staal en aluminium kozijnen).
  • De zolder / dak niet geïsoleerd is.
  • Er geluidshinder ondervindt.
  • Last heeft van opkruipend vocht vanuit uw vloer / kruipruimte.
Terug naar Verbouwen
meubelpootjes-online-kopen