Geen of oude isolatie tegen het plafond, of slechts alleen schrootjes. In veel woningen kan warmte te gemakkelijk via het dak of via de gevel de woning ontsnappen. In dit geval heeft alleen het aanbrengen van nieuwe kozijnen en isolatieglas geen zin.
Het bestaande plafond en / of wanden zullen waar mogelijk gesloopt worden en voorzien van isolatiemateriaal. Vaak is dit glaswol. Afhankelijk van de normering worden enkele lagen isolatiemateriaal aangebracht, waarna dit geheel met gipsplaten wordt afgedekt. Ook de gipsplaten kennen een goede isolerende werking, maar vormen ook een ideale ondergrond voor de afwerking.
Nadat de wanden en plafonds zijn geïsoleerd, wordt het geheel afgewerkt. Dit kan gebeuren met schilderen of stukadoren. Op deze is niet alleen de kamer geheel geïsoleerd, maar is ook direct de kamer in zijn geheel vernieuwd!
Een woning verliest warmte via ramen en muren, via het dak en via de vloer van de begane grond. Indien één of meerdere van deze oppervlakten niet, of slecht is geïsoleerd, is het raadzaam om dit aan te pakken. Wij raden ten zeerste aan om alle probleemgebieden binnen 1 ruimte tegelijk aan te pakken. Niet alleen om daardoor het optimale rendement te behalen, maar ook om de vorming van koudebruggen te voorkomen.
In veel gevallen is de isolatieverwerking gelijk, of het nu om een renovatie van een plafond of wand betreft. Tegen het bestaande dakbeschot of muur wordt een regelwerk van hout aangebracht, waarop het isolatiemateriaal (glaswol) en dampremmende folie wordt bevestigd. Het geheel wordt afgewerkt met gipsbeplating en stukwerk. In ons informatiecentrum hebben wij een grote isolatiewand nagebootst, waar wij je uitgebreid kunnen voorlichten over de technieken die ze aanbieden!
Terug naar Verbouwen